Ratatouille – smagen af sol og sommer

Findes der bare noget mere provençalsk – fransk – end ratatouille? En enkelt, lækker og klassisk ret, der findes i et utal af versioner. Men jeg vil dog vove og påstå, at basisingredienserne er de samme overalt:


1 aubergine
1 peberfrugt
2 squash
3 tomater
1 rødløg
1 fed hvidløg
Salvie
Rosmarin
Bredbladet persille
Laurbærblad
Olie til stegning
Salt
Peber

Skær aubergine, squah og peberfrugt i tern og svits dem hver for sig i olivenolie til de er blevet bløde – husk at krydre med salt og peber. Hak løget i fine tern og svits dem bløde i olien. Tilføj hakket hvidløg. Fjern tomaternes kerner, skær dem i tern og kom dem i gryden med løgene. Så er turen kommet til krydderurterne. Jeg har brugt salvie, persille og rosmarin, fordi det var dem, jeg havde friske. Har du ikke præcis de samme eller foretrækker du basilikum eller oregano, så brug bare dem i stedet. Og har du slet ingen friske krydderurter, så kan en tørret Herbes de Provence også sagtens bruges. Hvad du end vælger, så hak krydderurterne fint og kom dem ned til tomatblandingen sammen med et laurbærblad. Lad så tomatblandingen stå og simre til en grov tomatsovs. Til sidst blander du tomatcoulisen (coulis er bare fancy fransk for en tyktflydende sovs) med de øvrige grøntsager og giver det hele et sammenkog på en 5-10 minutter alt efter, hvor meget du har givet grøntsagerne i første runde.

For mig betyder ratatouille sol, sommer og ferie under sydlige himmelstrøg. Men heldigvis smager den lige så godt på vores nordlige breddegrader, især når man bruger friske, sprøde råvarer.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i à la Française, Opskrifter. Bogmærk permalinket.

3 svar til Ratatouille – smagen af sol og sommer

  1. skovkanten siger:

    rigtig lækker opskrift, er det hjemmedyrkede grøntsager..?

    • Irene siger:

      Tak skal du ha’! Nej, jeg bor i lejlighed, men er så heldig at have fundet en god grøntsags-pusher – det er bare så vigtigt med gode råvarer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s