Peanutsauce til friske grøntsager

Jeg er vild med at spise rå grøntsager, når de er så sprøde og friske som her om sommeren. I den forgangne uge lavede jeg mig en skøn portion grøntsager og serverede dem med peanutsauce – det var det helt rigtige match og så nemt at lave.

peanutssauce, peanutsovs, peanut sovs, jordnødder, jordnøddesauce, peanut dip

Til peanutsaucen skal du bruge:

2 spsk. peanutbutter – den cremede version
1½ dl. vand
1 fed hvidløg
1 tsk. karry
1 tsk. stødt kommen eller ½ knivspids hel kommen
1 tsk. stødt koriander
1 spsk. honning
2 spsk. sojasauce

Blend alle ingredienserne i en foodprocessor, minihakker (det bruger jeg selv) eller lignende – den skal blive helt glat. Kom massen i en gryde og varm den op ved mellem varme til den begynder at boble. Er saucen for ‘våd’, kan du jævne den med lidt maizena. Er den for ‘tør’, kan du tilsætte lidt vand. Server den som sauce til friske grøntsager og grillet kyllingefilet.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Grønt og godt, Opskrifter, Sauce og dip. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s