Vin og mad i Bourgogne #2

Efter vores besøg i Chablis gik turen videre til Irancy – det (for os) ukendte vinområde. Vores franske værter havde foreslået, at vi slog et smut indenom Irancy, hvor de angiveligt også laver rigtig god, men knap så kommerciel og dermed knap så dyr vin. Hvor besøget hos Chablisienne allerede  var planlagt hjemmefra, så kendte vi umiddelbart ingen vingårde i Irancy – vi kørte bare af sted og drejede fra ved en tilfældig vingård.

Hvor Chablisienne havde et stort lokale til vinsmagning med nøje udvalgte udstillinger om vinproduktion, så var det anderledes rustikt hos Caves Bienvenu Irancy. For at komme ind gik vi først igennem gårdens garage, hvor traktorer og landbrugsværktøj stod sådan lidt hulter til bulter, og så igennem lageret fyldt med vinkasser. Selve vinsmagningen foregik i en rigtig kælder med trætønder og støvede rødvinsflasker – super hyggeligt og meget autentisk. Og det var så sandelig også ret autentisk at ham, der serverede vinen vist selv havde smagt rigeligt med vin den dag. Han var helt rød i hovedet, og vi kunne næsten ikke forstå, hvad han sagde. Men det gjorde ikke noget, for vinen smagte godt, og vi købte et par flasker rosévin med hjem, som vi nød til frokosten næste dag – den blev selvfølgelig indtaget i haven i strålende sol. Ahh – ferie i Frankrig!

vinkælder, vinsmagning, Bourgogne, rosévin, vin

vinkælder, vinsmagning, Bourgogne, rosévin, vin

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Drinks og drikke, Frankrig, Mad på rejsen. Bogmærk permalinket.

Et svar til Vin og mad i Bourgogne #2

  1. Pingback: Kogte artiskokker med vinaigrette | Montiels Mad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s