Kold tomat/melonsuppe

Selvom sommeren måske er ved at synge på sidste vers, så vil jeg alligevel gerne dele en let sommeropskrift med jer – til de dage, hvor man ikke har lyst til at stå og svede over et varmt komfur. Denne kolde tomat/melonsuppe er nem at lave og kræver meget få ingredienser:

Jeg har allerede blogget om kold tomatsuppe, som stadig er en dejlig opskrift, men denne her skal I altså også have med. Inspirationen kommer fra det franske, nærmere bestemt min svigermor, som serverede den som en let, lille forret på en meget varm dag. Melonen giver lige et lille tvist af sødme.

Til fire portioner skal du bruge:
250 gram melon i tern – cantaloup – så moden, som muligt
3 tomater
1 spsk. balsamico vineddike
2 spsk. olivenolie
Ca. 10 basilikumblade
Salt, friskkværnet peber

Skær melonen i tern, flå tomaterne, fjern kernerne og skær også tomaterne i tern. Kom melon, tomat og de øvrige ingredienser i en blender og blend til det en suppe. Og det er det! Du kan forberede suppen op til 2 timer før servering og stille den i køleskabet, så den bliver dejlig kold.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Frankrig, Grønt og godt, Mad på rejsen, Nem mad i en fart, Sommer, Suppe. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s