Pie med oksekød og Guiness – engelsk hyggemad

Da jeg for nogle uger siden var i London, var vi på pub og spise en god, gammeldags engelsk pie med masser af tyk gravy.

Chicken & Mushroom Pie – serveret på en traditionel engelsk pub

På min tur gennem Harrods dagen efter stod den på et væld af pies – desværre kunne jeg ikke tage dem med hjem – det ville vist have set mærkeligt ud i min håndbagage.

Alskens lækre pies i Harrods

Men jeg kunne prøve at lave min egen pie, da jeg kom hjem – og her er resultatet.

Pie med oksekød og Guiness

Nå, men det var første gang, jeg lavede rigtig engelsk pie, så jeg måtte hente lidt hjælp hos et af mine første gastronomiske idoler: Jamie Oliver.

Det skal du bruge:
600 gram oksekød i tern – f.eks.  okseklump, der er godt til simremad
Salt og peber
2 spsk mel
3 gulerødder
3 stængler bladselleri
3 pastinakker
1 spsk rosmarin
1 spsk timian
1 håndfuld hakket persille
1 Guiness øl (440 ml)
2 dåser hakkede tomater
1½ butterdejplade
1 sammenpisket æg

Begynd med at vende kødet i salt, peber og mel og sauter så kødet i en stor gryde – så du har plads til alle de lækkerier, der kommer bagefter. Skær gulerødder og pastinakker i tern og bladselleri i stykker og kom grøntsagerne i gryden sammen med rosmarin, timian og persille. Lad det brune med i en fem minutters tid og kom så øllen ved. Tilsæt til sidst de hakkede dåsetomater og lad det så simre til kødet bliver mørt og saftigt – ca. to timers tid. Smag om der skal tilsættes mere salt og peber og gå så i gang med at rulle butterdejen ud, mens du varmer ovnen op til 200 grader. Antallet af butterdejsplader afhænger naturligvis af størrelsen på dit fad, og om du måske vælger at lave små pies i mindre forme. Endelig skal du pensle med ægget og bage pien i ovnen i 35-40 minutter.

Jeg brugte kun omkring halvdelen af portionen til pien – resten spiste vi dagen efter med en dejlig blød og cremet kartoffelmos. Og jeg må indrømme, at jeg faktisk syntes bedst om det med kartoffelmosen, så det vil jeg faktisk anbefale frem for pie-versionen.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Eksperiment, London, Middag, Oksekød, Opskrifter og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s