Asiatisk-inspireret græskarsuppe

Græskar er en rigtig efterårsspise, hvis popularitet er blevet kraftigt hjulpet på vej af de senere års tiltagende fokus på Halloween. Jeg foretrækker nu at spise dem frem for at skære dem ud til uhyggelige ansigter, men jeg har heller aldrig været særlig kreativ i den retning :-).

Man kan bruge græskar på et utal af måder, men jeg synes især den er velegnet til suppe, fordi den får en blød og cremet konsistens, når den bliver blendet som i denne opskrift. Her har jeg valgt at pifte suppen op med ingredienser, der typisk bruges i thailandske retter: Hvidløg, chili og ingefær. Hvis du bruger den mængde, jeg har beskrevet, så får du en blød og mild suppe, hvor den stærke chili og ingefær lige mærkes som en god eftersmag til den sødlige kokos. Skal der lidt mere skarphed på drengen, kan du f.eks. tilføje en ekstra chili.

græskar, hokkaido, suppe, græskarsuppe, hokkaidosuppe, asiatisk suppe med græskar

Til to personer skal du bruge:
1 hokkaido-græskar
3 forårsløg
3 fed hvidløg
1 rød, frisk chili
1 stk ingefær, ca. 5-6 cm. langt
½ liter grøntsagsbouillon
1 dåse kokosmælk

Hak forårsløg, hvidløg, chili og ingefær og svits det hele i et par minutter i olie. Tilsæt grøntsagsbouillonen og græskarkødet i tern – husk at skære kerner og skræl fra – og lade det koge for mellemvarme til græskarstykkerne er bløde, ca. en 20 minutters tid. Blend suppen helt fin og cremet. Jeg bruger en stavblender, men du kan selvfølgelig også hælde den over på en almindelig blender. Tilsidst tilsætter du kokosmælken og varmer suppen op uden at den begynder at koge. Server med et stykke godt og fyldigt brød – eller som her med sprøde (og flade) brødsticks.

Velbekomme og god søndag!

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Asiatisk, Grønt og godt, Nem mad i en fart, Opskrifter, Spicy food, Suppe og tagget , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Asiatisk-inspireret græskarsuppe

  1. Pingback: Vietnamesisk hvidkålssalat | Montiels Mad

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s