Kogte artiskokker med vinaigrette

Skal søndagsfrokosten være lidt speciel, så er artiskokker lige sagen. Det er faktisk ret enkelt at lave – ‘less is more’ er helt sikkert koden for denne ret. Og det ser bare helt fantastisk ud at få serveret denne mystiske blomst-lignende sag.

artiskok, artiskokker, vinaigrette

Artiskokkerne koges mellem 15 og 30 minutter – alt efter deres størrelse – i saltet vand og serveres med det samme de kommer op af gryden. Server en artiskok pr. person sammen med en lille portion vinaigrette til at dyppe bladene i.

Det skal du bruge til vinaigretten:
2 dl olivenolie
1 dl hvidvinseddike
1 tsk dijonsennep
Salt
Peber

Opløs saltet i eddiken og kom de resterende ingredienser. Sørg for at vinaigretten bliver godt blandet sammen – og giv den også en god omrøring eller rystetur (jeg bruger en dressingshaker som på billedet) lige inden servering. Jeg kan bedst lide en mild vinaigrette, hvor eddiken ikke fremstår så gennemtrængende, men er man til en mere skarp smag, kan man sagtens øge mængden af eddike – prøv dig frem.

fransk dressing, vinaigrette, olie, eddike, dijonsennep

Artiskokker er en klassisk, fransk spise, og den gør sig godt med hvid- eller rosévin. Vi tog et glas iskoldt rosévin til – denne hentede vi i Bourgogne i sommers.

rosé, rosévin, fransk rosé, vin, rosevin

En dekoration i sig selv: Violette artiskokker – altså inden de blev tilberedt.

artiskokker, violette artiskokker, lilla artiskokker, artiskok

Velbekomme og god søndag.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Forret & appetizer, Frankrig, Grønt og godt, Sauce og dip. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s