La galette des rois – kage til Hellig Tre Konger

I Frankrig fejrer man Hellig Tre Konger ved at spise kage. Der er tale om en hel speciel kage kaldet ‘la galette des rois’ – frit oversat betyder det ‘kongernes kage’. Man kan både bage den selv eller købe den færdiglavet hos den lokale bager eller i supermarkedet. Kagen laves af butterdej med et cremet fyld lavet af mandler, smør, æg og sukker som basisingredienser.

Der hører et ritual med til kagespisningen, som kan sammenlignes lidt med vores hele mandel i ris à l’amande og mandelgaven. Inde i kagen ligger der en lille figur – typisk af porcelæn – der f.eks. forestiller en af de hellige tre konger eller en anden person fra Jesu fødsel. Den person, der får figuren bliver udnævnt til konge (eller dronning) og får en guldkrone på (som leveres sammen med galetten). Kongen vælger så sin dronning, og de to skal så kysse. I gamle dage var der ikke en porcelænsfigur, men en hestebønne inde i kagen – på fransk en feve, og derfor kaldes figuren stadig for la feve.

galettes des rois, fransk kage, hellig tre konger kage, hellig tre konger, Coq & ko, Coq & co, franske delikatesser

Selvom galetten er forholdsvis nem at lave, så valgte vi den lette løsning, og købte vores kage færdiglavet hos Coq & ko, der er specialister i lækker fransk mad og delikatesser.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Delikatesser, Desserter, kager og bagværk, Frankrig. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s