Gastronomi på Tenerife – delicado!

Franskmanden og jeg fejrede både jul og nytår på Tenerife – det var en tiltrængt pause fra hverdagen, der selvfølgelig også bød på spændende kulinariske oplevelser. Når man siger Spanien, så siger man naturligt nok paella og tapas. Men spansk mad er så meget andet, og på Tenerife fik vi mulighed for at smage nogle af de mange – og ofte mere ukendte – retter, som De Kanariske Øer har at byde på.

spansk gedeost, gedeost, salsa mojo, salsaLækker grillet spansk gedeost, der serveres med to – nogle gange tre – salsaer. Her med den grønne salsa mojo, der er lavet på frisk koriander, og den stærke, røde salsa mojo med chili og hvidløg. Vi bestilte den flere gange som en forret eller lille appetizer, og jeg skal helt klart prøve, om jeg kan gøre Los Canarios kunsten efter i en nær fremtid.

Spansk hvidløgskylling, spanske kartofler, papas arrugadasSkøn og sprødstegt kylling i hvidløg serveret med de klassiske spanske kartofler papas Arrugadas – rynkede kartofler, der koges i absolut rigeligt salt. Jeg så en opskrift med 250 gram salt til 1 kg kartofler. Her er de serveret med den allestedsnærværende røde salsa mojo.

Spanske citroner, citroner SpanienFriske citroner!

langtidsstegt flæskesteg, spansk flæskestegBåde Politiken og Maiken, der laver Dronningemad, havde anbefalet Restaurante Lucas Maes. Her fik vi langtidsstegt svinekød serveret med æblekompot, rodfrugtmos og svampe. Måske ikke specielt spansk, men virkelig utroligt lækkert. Grisen var blevet ovnstegt i 16 (!!!) timer for lav varme, og kødet var da også noget af det møreste, jeg nogensinde har smagt. Sværen var dejlig sprød – lidt henad en meget raffineret flæskesteg. Så blev det til lidt julemad alligevel, selvom vi spiste tapas juleaften.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Appetitvækkende råvarer, Inspiration, Mad på rejsen, Spanien. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s