Indisk Vindaloo med svinemørbrad

Jeg er vild med stærk mad, og jeg er vild med indisk mad. Og de to ting hænger jo heldigvis ofte sammen. Mange afholder sig måske fra at lave indisk mad, fordi der skal bruges så mange forskellige krydderier, og det kan virke uoverskueligt med sådan en lang ingrediensliste. Men det er synd ikke at kaste sig ud, for der er virkelig nogle gode smagsoplevelser at hente i det indiske køkken. Denne her opskrift på Vindaloo indeholder også en del krydderier, men det gode er, at processen her er enkel, fordi de bare skal blendes sammen på en gang, og så er de klar til brug.

Vindaloo kan også laves med f.eks. lam og kylling eller svinefilet frem for mørbrad. Retten har ofte ry for at være virkelig ‘hot’, men min udgave her er ikke den stærkeste, jeg har smagt. Du kan altid komme mere chili i, hvis den virkelig skal en ordentlig én spicy-faktoren. Server retten med ris og evt. en Raita, der dæmper den stærke smag.

vindaloo, svinekød, svinemørbrad, indisk, indien, porc vindaloo,

Det skal du bruge:
500 gram svinemørbrad
1 spsk ingefær – revet eller i små tern
2 fed hvidløg delt i fire
1 hakket rød chili med kerner
2 tsk gurkemeje
4 kardemommekapsler
2 tsk stødte nelliker
6 peberkorn
1 spsk stødt kommen
1 spsk stødt koriander
Saften af 1 citron
1 tsk brune sennepsfrø

Kom ingefær, hvidløg, chili, gurkemeje, kardemommekapsler, nelliker, peberkorn, kommen, koriander og citronsaft i en foodprocessor eller mini-hakker og blend det til en ensartet pasta – Vindaloo-pasta. Fjern fedtet fra mørbraden og skær den i skiver. Steg kødet i hold, sådan at hvert kødstykke ligger frit, når du bruner dem. Kom alt kødet tilbage i gryden, tilsæt pastaen og sennepsfrøene og rør godt rundt så pastaen bliver fordelt på kødstykkerne. Hæld så vand i gryden, så det lige dækker kødet og lad det simre med låg på i ca. tre kvarter. Velbekomme!

Dette indlæg blev udgivet i Indisk, Middag, Spicy food, Svinekød. Bogmærk permalinket.

2 svar til Indisk Vindaloo med svinemørbrad

  1. GASTROmad siger:

    Lækkert, det er lang tid siden jeg har lavet Vindaloo, som giver åndenød :-). Jeg kan se du laver en mild version af den :-).
    /Søren

    • Irene siger:

      Tak, Søren. Jeg laver dog også ind imellem en Vindaloo, der sparker r..! Men så er jeg til gegæld også ene om at spise den herhjemme 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s