Fransk nationaldag i Larsbjørnsstræde

I dag er det Frankrigs nationaldag – Bastilledag – og det fejrede Franskmanden og jeg selvfølgelig på ægte fransk manér, nemlig ved at spise god, fransk mad på en af Københavns klassiske franske bistroer. Jeg taler selvfølgelig om L’éducation Nationale i Larsbjørnsstræde. Vejret var heldigvis med os, så vi kunne sidde udenfor og nyde den franske stemning med pétanque-baner, jazzmusik og boder med franske delikatesser, som netop L’education Nationale i dagens anledning havde stået for at arrangere.

L'éducation nationale, bastilledag, fransk nationaldag, bistro

Vi lagde ud med en Croque Monsieur med salat. Det er en ret enkel og uprætentiøs ret – lune sandwiches med god dijonsennep, skinke og ost – men det passer perfekt til en søndagsfrokost. Selvom om mange forbinder fransk madlavning med finere gourmetmad, så kan franskmændene altså også noget med at gøre enkel mad med få råvarer velsmagende, og det er en af de ting, jeg er faldet for ved det franske køkken.

Croque Monsieur, fransk sandwich

Man kan vist lige skimte et glas rosé i baggrunden …

Til dessert fik vi fondant au chocolat. Denne bløde, lune og lette chokoladekage med smeltet chokolade, der flyder ud, når man skærer hul på den. Det er et absolut must for chokolade-elskere, og når den er godt lavet, så er det en skøn, skøn dessert. Og den var rigtig godt lavet her – prøv bare at se, hvor lækkert det ser ud.
fondant au chocolat, fransk chokoladekage,

Intet fransk marked uden tage godter med hjem, så man kan fortsætte den franske madfest. Vi faldt for en ‘paté de campagne’ og lækre pølser. Jeg kan varmt anbefale både merguez-pølserne, det er lidt spicy oksekødspølser, og pølserne fra Toulouse med krydderurter. Disse er fra Letz Shop, og de kan også fås hos Ma Poule i Torvehallerne.


Og til allersidst, var der gratis kaffe til de friske …

kaffe, Voulez-vous? cafe

Dette indlæg blev udgivet i à la Française, Frankrig, Markedsdage, På restaurant, Sommer og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s