Sprød vietnamesisk salat med oksekød

Om sommeren er det skønt med en frisk og sprød salat. Forleden da det var virkelig varmt lavede jeg denne mættende salat. Det var dejligt ikke at skulle stå foran et varmt komfur længere tid, end det tog at stege to bøffer – og de skal jo virkelig ikke have lang tid på panden. Jeg kan godt lide retter, hvor man, som her, har et helt måltid samlet på et fad. Og så er det super nemt at lave.

vietnamesisk salat, salat, oksekødssalat, asiatisk salat

Du skal bruge:
2 gode bøffer, ca. 100 gram stykket
1 bakke bønnespirer
½ agurk
1 rød peber
½ romainesalat
En god håndfuld hakkede mynteblade.
En håndfuld peanuts

Dressing:
3 spsk sød sojasauce
Saften fra 1 lime
Revet ingefær, ca. en tommelfingers længde
1 spsk fiskesauce
4 spsk hvidvinseddike
1 spsk olivenolie

Start med at røre marinaden sammen og stil den til side. Snit romainesalaten i strimler og anret dem på et stort fad. Fordel bønnespirerne oven på salaten. Skær agurk og rød peber i tern og fordel også dem på fadet. Hak herefter mynten og kom også den på fadet. Knus eller hak peanuts og stil dem til side – de skal på til allersidst. Steg nu bøfferne – du bestemmer selv, hvor meget – jeg kan bedst lide dem, når de medium eller medium-rare. Skær bøfferne ud i så tynde skiver så muligt og fordel skiverne på fadet. Hæld nu dressingen ud over salaten og drys til sidst med de knuste peanuts – og du er klar til servering.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Asiatisk, Nem mad i en fart, Oksekød, Opskrifter, Salat, Sauce og dip, Sommer. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s